У США пропалестинські студенти захопили будівлю університету

Читать на русском

У США пропалестинські студенти захопили будівлю університету

У США пропалестинські студенти захопили будівлю університету

Пропалестинські студенти влаштували акцію протесту, виступаючи проти війни в Газі. Десятки демонстрантів були затримані.

Про це повідомляє The New York Times.

Протест проходив на території Колумбійського університету у Нью-Йорку. Демонстранти влаштували наметове містечко напередодні, але у вівторок, 30 квітня, ситуація загострилася. Це сталося через кілька годин після того, як Колумбійський університет почав відраховувати студентів, які залишилися у таборі.

Студенти-протестувальники захопили один з навчальних корпусів – Гамільтон-Хол. Мітингувальники розбили вікна будівлі, заблокували входи і виходи, скандували пропалестинські гасла.

На акцію протесту прибула поліція, через декілька годин поліцейські "зачистили" Гамільтон-Хол від демонстрантів. Правоохоронці увійшли до будівлі через другий поверх, використавши машину, обладнану сходами.

NYPD bus full of protesters arrested tonight at Columbia University @fox5ny #nypd #protesters @DebraCheatham pic.twitter.com/KGo7nGewkr

— Linda Schmidt (@LSchmidtFox5) May 1, 2024

@CityCollegeNY protests / 9:30pm @fox5ny @livenowfox @FoxNews pic.twitter.com/xCVO9zWRMW

— Teresa Priolo (@Fox5Teresa) May 1, 2024

На території університету відбулося декілька сутичок з правоохоронцями, коли ті проводили арешти. Загалом поліція повідомила, що було затримано десятки учасників акції.

На протести відреагували місцева влада та президент Колумбійського університету Міноуш Шафік. Він попросив поліцію залишитися в університеті до 17 травня для "підтримання порядку".