У ЗСУ розповіли, як мотивувати йти до армії

Читать на русском

У ЗСУ розповіли, як мотивувати йти до армії

У ЗСУ розповіли , як мотивувати йти до армії

Військовий Сергій Гнездилов вважає, що держава має мотивувати чоловіків іти до армії не додатковими виплатами, а соціальною справедливістю під час служби.

Доплати військовим, які виконують бойові завдання на передовій у розмірі 70, 100 чи 200 тисяч гривень, не вирішать проблему щодо небажання чоловіків йти воювати. Таку думку висловив військовослужбовець Збройних сил України Сергій Гнезділов в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, держава має мотивувати "соціальною справедливістю".

"Коли врешті-решт в нас перестануть сприймати військовослужбовців як тупих баранів, на яких можна повісити все і які все стерплять і промовчать. Коли врешті-решт "мамине сонечко" якесь перестане сприймати мій обов’язок, який я віддаю як не те що обов’язок перед країною, а обов’язок перед ним. Я, як казав пан президент, нікому нічого не винен. Винен країні — так», — наголосив Гнезділов.

Молодий боєць розповів, що служить у структурі ЗСУ вже 5 років, не маючи ще 25 років. Він вважає, що "свій борг віддав сповна".

"Я прошу тільки, щоб моя країна мене поміняла, щоб я міг мати можливість реалізуватися – можливість у нормальній освіті, а не заочній. Я маю таке ж право на особисте життя, якого в мене немає. Ми не повинні зараз витрачати тих людей, які прийшли добровільно лише тому, що хтось там вирішив ухилятися від свого обов’язку", – зазначив Гнезділов.