AstraZeneca відкликає свою вакцину від Covid-19 через падіння попиту

 У компанії повідомили, що вакцина більше не виробляється і не постачається

Європейське агентство з лікарських засобів відкликало дозвіл на вакцину від COVID від AstraZeneca на прохання компанії. Англо-шведський виробник ліків заявив 8 травня, що перестане виробляти вакцину Vaxzevria, посилаючись на «комерційні причини».

«Оскільки з тих пір було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з’явився надлишок доступних оновлених вакцин. Це призвело до зниження попиту на Vaxzevria, яка більше не виробляється і не постачається», – пояснив представник AstraZeneca у своїй заяві.

Компанія AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом перша розробила успішну вакцину проти Covid-19 під час пандемії коронавірусу в першій половині 2020 року.

Але згодом світ переорієнтувався на РНК-вакцини, виробництва Pfizer-BioNTech і Moderna, які забезпечують кращий захист від COVID-19 та його численних різновидів, тому більшість країн перейшли на ці вакцини.

У травні минулого року Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила, що поширення коронавірусної інфекції нового типу COVID-19 тепер не є надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

За даними ВООЗ, жертвами захворювання за понад три роки стали близько 20 мільйонів людей. Йдеться про всі смерті, повʼязані з інфекцією. За офіційними даними, інформацію про які збирав американський інститут Джонса Гопкінса, сама коронавірусна інфекція стала причиною смерті близько 7 мільйонів людей.

ВООЗ наголошує, що вірус не зник, люди продовжують хворіти, і інфекція, швидше за все, залишиться в людській популяції як одне з респіраторних захворювань.

Форум