"Канал Єрмака" отримав 572 млн грн на "Єдиний марафон"

Українська влада під час війни "розпиляла" на "кишенькову" комерційну структуру більш ніж 570 млн грн начебто на виробництво інформаційної продукції.

Про це у своєму Телеграм каналі пише народний депутат України Ярослав Железняк (партія "Голос").

"Наступного разу коли буду чути від деяких наших урядовців чи депутатів про проблеми з бюджетом і те, як особливо зараз не вистачає фінансування (в тому числі на армію)…

Обовʼязково задам питання, як так сталося, що менше ніж за два тижня березня "Мультимедійна платформа іномовлення України" закупила «Закупівля послуги з виробництва (створення) інформаційних програм та аудіовізуального твору» на 572,4 млн грн ????!!!!

Для розуміння, деякі тендери одразу на 100+ млн грн, а найбільший тендер відбувся 13 березня…. Де одразу лот на 190 млн грн отримав канал «Ми — Україна»

Ще раз, тільки за два тижня березня тендерів провели на 572 млн грн…. Це навіть більше ніж тоді Рада хотіла направити на музей Голодомору."

Нагадаємо:

«Ми — Україна» — загальноукраїнський інформаційний телеканал, в якому працюють колишні працівники закритих каналів «Україна» й «Україна 24», що належали українському олігарху Рінату Ахметову.

За офіційною версією, співвласниками нового каналу стали журналісти, а головним бенефіціаром з часткою у 75% — політолог Ігор Петренко.

18 квітня 2023 року видання «Наші гроші» повідомило, що серед каналів, що транслюють марафон «Єдині новини», «Ми — Україна» отримав найбільше фінансування — 465 мільйонів₴ За розрахунками, година виробництва матеріалу обходиться у 163 тисячі₴ Це не-ринкова, спекулятивна ціна на продукцію.

В українських ЗМІ стверджують, що джерела фінансування та стрімкого злету каналу-новачка пов’язані з покровительством офісу президента. Зокрема, "Українська правда" пов’язує канал з головою ОП Андрієм Єрмаком.

Вгорі: знімок екрану Ярослава Железняка

«Аргумент»